Els blocs més afectats per l’autopista C-58. Foto: Aj. de Ripollet

Fa temps que Ripollet busca solucions per minvar l’impacte del pas de la C-58 pel municipi. Ara, sembla que han trobat un consens al respecte: el soterrament.

La Comissió municipal sobre l’autopista (presidida per l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i el regidor de Mobilitat, Fran Sánchez, i que compta amb la presència de diversos representants dels grups municipals i del Fòrum Soterrem l’Autopista) va reunir-se a principis de desembre per tal de valorar les diverses opcions presentades pel departament de Territori per a la integració urbana de l’autopista a la ciutat. En aquest sentit, totes les veus que integren la Comissió van coincidir a apostar per tres de les sis alternatives presentades. Aquestes són les úniques que plantegen com a solució soterrar el tram d’autopista C-58 que passa per Ripollet.

Concretament, des de la Comissió consideren que les millors opcions són la 4 i la 5, ja que la 6 consisteix a soterrar el tram de l’autopista fins al carrer Tarragona i, segons la Comissió, és una acció molt costosa i que presenta complicacions tècniques. Pel que fa a la solució 4, aquesta només contempla soterrar el tram d’autopista que afecta els blocs més propers i limitaria la velocitat a 80 km/h. I la proposta 5 planteja soterrar un tram una mica més llarg, amb una velocitat de 100 km/h.

En tots dos casos, les obres de soterrament podrien dividir-se en dues fases i el seu cost oscil·laria al voltant dels 50 milions d’euros.