El Ple es va celebrar el passat 7 de novembre. Foto: Ajuntament

El Ple va aprovar el 7 de novembre les ordenances municipals 2019, entre les quals destaca la reducció d’un 2,5% de l’IBI. Segons l’Ajuntament, aquesta mesura suposarà una reducció d’uns 200.000 euros en matèria d’ingressos per al consistori.

De manera paral·lela es van presentar altres propostes com l’augment del 2,5% sobre l’impost de vehicles de motor, una modificació per fomentar les instal·lacions de carregadors elèctrics als edificis i l’eliminació del cobrament de la plusvàlua per a aquelles persones que puguin demostrar que han venut propietats amb pèrdues.

Les ordenances es van aprovar amb el vot positiu del govern de Decidim. Per la seva part, ERC, PSC, PP i la regidora no adscrita Mònica Laborda es van abstenir i Ciutadans va votar-hi en contra. Des d’ERC van considerar que les millores “no són les ordenances progressives que des del principi s’exigia”, i que no veuen bé “abaixar impostos sense un objectiu concret”. D’altra banda, el portaveu del PP va acusar el govern de Decidim de celebrar “el seu primer acte electoral” i es va queixar de la pujada de l’impost de vehicles, perquè considera que “no és un municipi que pugui presumir d’un transport públic”. Finalment, Ciutadans va dir que la baixada s’hagués hagut de fer abans i va afegir que el nou impost metropolità ocuparà l’espai que deixa la baixada de l’IBI.