Alguns assistents van escridassar els tècnics. Foto: Ajuntament

En poques ocasions els tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona han viscut una rebuda tan tensa com la que van viure el 27 de gener al Teatre Municipal Cooperativa durant la sessió informativa sobre el Tribut Metropolità. Les explicacions dels representants sobre el polèmic impost que, argumenten, busca equiparar el que paguen els usuaris de la zona 1 de transport públic ara que Barberà en forma part no van convèncer els assistents. En molts moments de l’exposició, els barberencs van esclatar en crits increpant els tècnics.

Els veïns que van omplir la sala van repetir en diverses ocasions que no entenen per què s’està cobrant aquest impost quan molts dels serveis i actuacions que estan anunciant que es portaran a terme no entraran en funcionament fins més endavant. D’altra banda, algunes de les crítiques més escoltades van ser que els serveis de transport a Barberà no són suficientment bons per justificar l’aplicació del tribut i que s’hauria de pagar amb un recàrrec als bitllets i no pas sobre l’IBI.

L’AMB FA AUTOCRÍTICA
Davant d’aquesta situació d’incomprensió per part de bona part dels veïns de la vila, els representants de l’AMB van entonar un to d’autocrítica: “Efectivament no s’ha comunicat bé i a més, tard, ja que el 2018 es va aprovar l’ordenança fiscal”, acceptava un dels tècnics. Per això, van assegurar que a partir d’ara s’està tenint molt més en compte “les necessitats i suggeriments de la ciutadania”.