Escolà ha agraït el suport rebut durant el procés. Foto: Norma Vidal / ACN

L’exalcalde Carles Escolà ha pogut tornar a treballar a l’antiga feina que tenia abans de ser batlle. L’empresa Polycasa finalment va reconèixer a principis d’octubre la nul·litat de l’acomiadament d’Escolà el mateix dia que tornava de la seva excedència per l’alcaldia i va readmetre’l a la companyia.

L’anterior dirigent del govern municipal de Cerdanyola es va mostrar molt satisfet per la seva tornada a la feina: “Infinit agraïment pels moltíssims suports rebuts. Aquesta és una victòria col·lectiva. La lluita sempre és el camí”, assegura.

PUGNA LABORAL
Després del sobtat acomiadament, l’exalcalde va anunciar que començaria un cicle de protesta i accions per denunciar l’actuació de la companyia. Escolà va arribar a denunciar l’empresa per “haver incomplert el dret a tot empleat a reincorporar-se després d’una excedència forçosa per ocupar un càrrec públic”.

Dies més tard, Polycasa i Escolà es reunien a Barcelona en un procés de conciliació laboral. La trobada entre ambdues bandes va ser tot un èxit, ja que l’empresa va decidir declarar la nul·litat de l’acomiadament i readmetre així Escolà.

Després de perdre l’alcaldia, Escolà tenia decidit tornar a la seva antiga feina d’informàtic, lluny dels càrrecs públics. La seva tornada, però, va ser rebuda amb la porta tancada en forma d’acomiadament.

Ara, finalment, sembla que l’exalcalde podrà recuperar la seva antiga vida abans de passar per l’Ajuntament i ser a primera línia política.