La fotolinera de Sant Feliu de Llobregat. Foto: AMB

En el marc de les 92 accions recollides al Pla clima i energia 2030, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) preveu implantar 40 fotolineres a l’àmbit metropolità abans del 2023, de les 100 que hi ha plantejades.

Segons ha avançat avui La Vanguardia, les següents ciutats que es beneficiaran d’aquest projecte (de 2,6 milions d’euros) són Barberà del Vallès, Sant Just Desvern i Castellbisbal.

De fet, l’AMB, en coordinació amb els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i d’Esplugues de Llobregat, ja ha posat en marxa diverses fotolineres laborals dins d’aquests municipis. Aquestes instal·lacions permeten recarregar vehicles elèctrics amb energia renovable a les persones que agafen el transport públic per anar a treballar. A causa del gran èxit que han tingut aquests centres de recàrrega, l’AMB pretén continuar instal·lant fotolineres laborals als municipis que envolten Barcelona.

En el cas que de Sant Feliu de Llobregat, la fotolinera és a l’estació de Rodalies, la qual genera electricitat per recarregar vehicles elèctrics endollats i també aprofita l’electricitat restant per abastir el Casal Municipal de Majors que hi ha al costat. Així doncs, l’Ajuntament local gaudeix d’un estalvi energètic i econòmic.