Els membres de la Taula de Diversitat Funcional. Foto: Ajuntament

La Taula de Diversitat Funcional de Ripollet porta des del mes de maig estudiant la ciutat per detectar els punts inaccessibles per a persones amb cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. Fruit d’aquest estudi, han presentat les primeres intervencions en la via pública per tal d’afavorir l’accessibilitat al municipi.

Algunes de les millores que s’han portat a terme són l’arranjament de les voreres i la construcció de rampes a la Rambla dels Pinetons. També s’ha modificat la parada d’autobús davant del Centre Cultural per tal d’ampliar el pas per la vorera i s’han habilitat places per a persones amb diversitat funcional a la Rambla de Sant Jordi. De la mateixa manera, s’han traslladat les parades d’autobús de la Rambla de Sant Andreu i l’avinguda de Maria Torras per evitar el pendent que presentaven.

Els treballs es van posar en marxa després d’una fase d’anàlisi on es van fer visites i itineraris per comprovar l’accessibilitat en diferents punts de la ciutat. Un dels següents àmbits que s’inspeccionarà serà el funcionament dels sonomàfors que hi ha al municipi.

La Taula de Diversitat Funcional de Ripollet és un espai que lluita per erradicar els obstacles a la via pública per considerar que poden portar a una situació d’exclusió social perquè impedeixen la participació plena de les persones amb mobilitat reduïda.