La part exterior de la fàbrica Novartis a Barberà. Foto: CGT

Nova mala notícia per al sector industrial del Vallès Occidental. Novartis ha anunciat recentment la venda de les seves plantes de Barberà i del Masnou (Maresme) a una altra farmacèutica suïssa, Siegfried. “En principi tots els treballadors mantenim les nostres posicions de feina perquè s’ha fet una subrogació normal, però a la llarga tenim por que aquesta venda pugui comportar ERTOs o acomiadaments”, explica el portaveu de la CGT a Novartis, Alejandro Martínez, a Línia Vallès.

Segons Martínez, els treballadors estan respirant una “falsa calma” en aquests moments, ja que a la planta se segueixen fabricant els productes de Novartis.“Però què passarà quan l’empresa vulgui endur-se els seus productes a un altre lloc (externalitzar la producció sempre és més car)?”, es pregunta el sindicalista. Martínez informa que l’equip directiu de Novartis encara no ha confirmat quina serà la seva intenció a curt termini, però que sí que hi ha sobre la taula l’opció d’endur-se la producció. “Si això passa, tindrem un problema”, considera.

Martínez explica que els processos d’aprovació que han de passar les farmacèutiques per poder produir i comercialitzar són molt lents. Això significa que poden passar mesos fins que Siegfried aconsegueixi tots els “papers” que es necessiten per començar a vendre els seus productes a l’estat espanyol. “Això faria que ens quedéssim aturats i sense feina”, alerta. “Aleshores, què passaria amb tots els treballadors desocupats de la planta?”, conclou.