Els casos de coronavirus han crescut els darrers dies. Foto: Hospital Clínic

A Barberà la tendència dels casos de coronavirus durant les últimes setmanes ha anat en augment. Entre el 24 i el 30 de juliol es van diagnosticar 10 casos, cosa que va suposar que la taxa de positius per cada 100.000 habitants fos de 30. Això suposa un índex de risc mitjà i que la taxa de reproducció de la pandèmia marqui una tendència a l’alça.

La situació de Barberà, però, era millor que la de Ripollet i Cerdanyola, on les xifres eren més preocupants. En el cas de Cerdanyola, entre el 24 i el 30 de juliol es van detectar un total de 26 casos. Això va significar una taxa de 64 positius per cada 100.000 habitants i una situació amb un índex de risc alt.

Pel que fa a Ripollet, la situació encara era una mica més complicada. Durant els mateixos dies hi va haver 20 casos positius i la taxa de reproducció de la pandèmia era de 5 (l’epidèmia creix si és superior a 1). En el cas de Barberà, aquesta taxa era de 2,07 i a Cerdanyola d’1,61.

CASAL D’ESTIU A RIPOLLET
D’altra banda, l’Ajuntament de Ripollet va tancar el passat 27 de juliol el casal d’estiu esportiu després que es confirmés un positiu en un dels grups de nens i nenes, tal com va explicar el mateix consistori, que va precisar que el 24 de juliol es va activar el protocol després que la família avisés que el seu fill tenia febre. El cas va provocar que s’anul·lessin les activitats de tots els grups i que es donés el casal per acabat, ja que l’infant tenia dos germans en dos dels grups.