L’alcalde de Ripollet, José María Osuna, va tornar a ser escollit batlle en el Ple d’investidura del passat 15 de juny. El cap de llista d’Ara Decidim Ripollet va revalidar el càrrec després que el seu grup municipal el votés amb 10 paperetes, fregant la majoria absoluta d’11 regidors. L’ampli avantatge de cadires al plenari per part de Decidim situava una alternativa a Osuna com un escenari pràcticament impossible.

De fet, ERC (un regidor) va estar a prop de donar suport al reelegit batlle, però finalment va decidir-se per l’abstenció en assemblea a causa de no haver materialitzat “acords explícits i concrets”. El PSC, Ciutadans i Som Barberà es van decantar per votar els seus mateixos candidats.

LA UTOPIA D’OSUNA
El discurs d’investidura d’Osuna va ser una barreja de referències a pensadors d’esquerres, ideòlegs i, fins i tot, diversos grups musicals. L’alcalde va explicar el projecte de municipi que té al cap. “Seguim volent-ho tot, canviar-ho tot, volem el pa sencer, continuar avançant cap a la utopia, contribuint-hi des del nostre petit espai que és Ripollet”, assegurava Osuna.

Sobre el nou mandat, l’alcalde va explicar que la seva “principal obsessió és no oblidar mai” d’on venen i a qui es deuen. Osuna va recordar la trajectòria de Decidim i es va remuntar a l’anterior Ple d’investidura. “Volem mirar-nos al mirall i seguir veient els valors, les conviccions i els propòsits amb què vam arribar un 13 de juny de 2015”.

AMB MÉS SUPORT QUE EL 2015
Ara Decidim Ripollet es presentava a les eleccions municipals del 26-M amb 9 regidors i l’alcaldia. Els comicis els van donar un regidor més que pràcticament els oferia la majoria absoluta. 6.578 vots (un 39,98%) van catapultar Osuna com a clar favorit per revalidar el càrrec.

D’altra banda, el PSC també va millorar els resultats, tot i que això no es va traduir en més regidors. Els socialistes van mantenir les sis cadires al consistori, fruit de 4.263 vots, un augment de més de 1.000 vots respecte del 2015.

Una altra formació que va pujar en sufragis és Ciutadans, que com el PSC va mantenir representació amb dos regidors a l’Ajuntament. 2.013 vots van situar Cs com a tercera força al municipi. ERC va pujar però va repetir amb un regidor, de forma similar al cas dels dos anteriors grups municipals esmentats.

Una de les notícies dels resultats electorals va ser l’estrena de la candidatura municipalista Som Ripollet al consistori. Amb Melodi López al capdavant, el grup va aconseguir 881 vots que li van atorgar un regidor a l’Ajuntament. Junts per Ripollet i el PP es van quedar a les portes d’ocupar alguna cadira al Ple, però finalment no van obtenir representació i van perdre ambdós regidors.