Marxa lenta de Nissan a Barcelona, l’11 de juny. Foto: Aj. de Montcada i Reixac

Sota el crit constant de “Nissan no es tanca”, els alcaldes dels municipis afectats pel tancament de la multinacional japonesa –Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca– van marxar a mitjans de juny al costat dels treballadors que es quedaran sense feina. La gran concentració de l’11 de juny a Barcelona se sumava a les accions que el Comitè d’Empresa de Nissan està organitzant durant la vaga indefinida.

La marca japonesa va arribar a Catalunya als anys vuitanta quan la companyia va adquirir una participació de l’empresa Motor Ibérica SA, que poc després va convertir-se en Nissan gràcies a la bona rebuda del cotxe Patrol. Molts veïns de Ripollet i d’altres municipis vallesans van veure en la multinacional una feina garantida per a tota la vida.

Per desgràcia, a finals de maig, la marca d’automòbils va anunciar que tancava les tres plantes que té a Catalunya, deixant sense feina 3.000 treballadors directes i més de 20.000 de manera indirecta.

En aquest context, els treballadors, els sindicats i els alcaldes de les poblacions perjudicades tenen clar que no deixaran que Nissan marxi sense lluitar. És per això que l’Ajuntament de Ripollet i el seu batlle, José Maria Osuna, han mostrat el seu malestar per la notícia del tancament de la fàbrica i estan donant el seu suport als treballadors de la companyia. Osuna ha explicat als empleats locals de Nissan que des del consistori ripolletenc s’està treballant en un pla d’acompanyament social i laboral i en la recerca d’ocupació.