Bellaterra continua la seva campanya per abandonar Cerdanyola. Foto: Arxiu

La comissió promotora de l’annexió de Bellaterra a Sant Cugat va anunciar a finals del mes passat que la recollida de signatures per fer realitat la seva reivindicació ja ha superat el suport del 50% dels veïns i veïnes majors d’edat empadronats a Bellaterra. Tot i haver assolit el percentatge mínim que s’estableix per continuar amb el procés, la comissió ha decidit deixar obert el document per seguir recopilant firmes de les persones que es vulguin sumar a la causa.

Els motius que es van al·legar quan es va engegar aquesta campanya van ser que, segons un estudi sobre els hàbits de consum del veïnat de Bellaterra que es va fer a finals del 2013, un 60% té més relació amb Sant Cugat, el 20% amb Sabadell, l’11% amb Barcelona i el 9% amb Cerdanyola. Una altra de les raons que es va posar sobre la taula va ser l’existència de l’AP-7 i el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, dos elements que, segons van explicar des de la comissió, “han estat determinants per ofegar la mobilitat cap a Cerdanyola”.

De manera paral·lela a aquesta acció, l’EMD de Bellaterra va explicar a través d’un comunicat que demanarà la modificació dels límits territorials per tal d’incloure Can Fatjó dels Aurons a Bellaterra.

La mesura s’exposarà a la Junta de Veïns de Bellaterra amb la intenció d’arribar després a la Generalitat.