La nacional que passa per Ripollet, Cerdanyola i Barberà. Fotos: AMB

Com volen que sigui l’N-150 els veïns de Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Montcada? 1.168 desitgen que sigui una via més apta per a vianants. Un espai més humà.

Aquesta és la conclusió que es desprèn d’una enquesta ciutadana dirigida per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que lidera el projecte RiConnect, el qual està vinculat al programa europeu URBACT (sobre cooperació territorial europea i que vol fomentar el desenvolupament urbà sostenible).

Després d’analitzar les enquestes sobre l’N-150, l’AMB ha conclòs que aquesta carretera és “la infraestructura percebuda més negativament”, ja que els veïns consideren que té un volum “molt elevat de trànsit” i que, malgrat que la nacional passa per dins dels municipis, no hi ha cap element que la faci semblar un carrer.

Els enquestats volen que aquesta carretera es transformi en un espai més verd i apte per als vianants, “que s’hi introdueixi la mobilitat activa i s’hi redueixi el volum de cotxes”. A més, tots demanen que s’apliquin mesures per descongestionar les seves interaccions.

L’AMB ha triat l’àrea compresa entre els municipis de Ripollet, Cerdanyola, Barberà i Montcada com a punt de partida d’aquest projecte. És per això que ha establert un diàleg amb els seus veïns per saber com els agradaria que fossin algunes de les infraestructures del seu territori, com ara l’N-150, la C-58, la xarxa ferroviària o el riu Ripoll, entre d’altres.