Ana del Frago en un acte del PSC. Foto: Twitter (@pscbarbera)

Ana del Frago fa un pas al costat després de ser detinguda i posada en llibertat provisional per un presumpte delicte de malversació i prevaricació. L’exalcaldessa va anunciar el 14 de març que renuncia a la seva candidatura per encapçalar la llista del PSC a Barberà de cara a les eleccions municipals.

Segons un comunicat que va fer públic el PSC, del Frago ha pres aquesta decisió després de “dies de reflexió personal” i amb l’objectiu “de no perjudicar el projecte col·lectiu dels socialistes a Barberà”.

A través d’aquest document, l’exalcaldessa apunta que per a ella “l’interès de la ciutat i dels veïns està per sobre de personalismes”. En aquest sentit, es mostra convençuda que el PSC sabrà trobar “la millor persona per encapçalar un projecte solvent i de futur per a Barberà” i agraeix “totes les mostres de suport rebudes durant les darreres setmanes”.

Cal recordar que el jutge va decretar llibertat provisional amb mesures cautelars per a del Frago i una fiança d’un milió d’euros després de ser detinguda per presumpta malversació i prevaricació. En concret, s’acusa la socialista de subvencionar de manera irregular l’entitat que gestionava l’emissora municipal, Amics de Ràdio Barberà, durant el seu mandat. Per aquest motiu, els agents van entrar el 19 de febrer a l’Ajuntament per detenir l’exalcaldessa i altres persones implicades en el cas.