Escolà explica el cas davant de Polycasa. Foto: Twitter (@DecidimRipollet)

Carles Escolà, exalcalde de Cerdanyola, ha denunciat l’empresa on treballava abans d’arribar a l’alcaldia. Així ho va anunciar en una roda de premsa el 16 de setembre a les portes de Polycasa -la companyia de la qual era empleat-. Segons Escolà, va ser acomiadat “de forma sobtada i sense previ avís” el mateix dia que tornava de la seva excedència de quatre anys pel càrrec.

L’exbatlle cerdanyolenc assegura que això suposa un incompliment de l’article 46.1 de l’Estatut dels treballadors, que “garanteix el dret a tot empleat a reincorporar-se després d’una excedència forçosa per ocupar un càrrec públic”. Però l’exalcalde va més enllà i apunta a 3A Composites, la multinacional propietària de Polycasa, com a veritable executora. Per a Escolà, aquesta decisió suposa que Polycasa “inicia una perillosa via de repressió i vulneració de drets fonamentals, com la llibertat ideològica i el dret a la participació política”.

Ara tot quedarà en mans dels tribunals, amb els quals l’acomiadat busca “una sanció exemplaritzant” contra l’empresa amb l’objectiu de “dissuadir un comportament repressiu així en el futur”. Escolà afirma que aquesta és només una “primera etapa de lluita” que “anirà pujant de tensió progressivament”. L’exbatlle no descarta “mobilitzacions i altres accions de protesta”.

Línia Vallès ha contactat amb Polycasa per recollir la seva versió, però no ha obtingut resposta.