Un concert del grup Zapato y Cordón celebrat a la Nau de Barberà. Foto: La Nau de Barberà

Apostar per la cultura ara és més necessari que mai. I això fan a Barberà, on ja s’ha inaugurat l’Espai Jove de Creació La Nau, un projecte promogut per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). De fet, fa anys que La Nau funciona com a punt de trobada cultural a la ciutat, però ara l’AMB ha acabat les seves obres de condicionament, les quals fan d’aquest espai un equipament cultural en tota regla.

Concretament, fa deu anys el consistori local va començar a transformar aquest recinte en una zona d’ús municipal. L’AMB va agafar el relleu del projecte el 2017, amb l’objectiu de crear un espai per encoratjar els projectes culturals dels joves barberencs. Aquest equipament servirà per promoure la creació i difusió artística de la ciutat, per acollir concerts i activitats de lleure i per oferir cursos de formació.

Des de l’any 2017 l’AMB, a petició de l’Ajuntament barberenc, ha treballat per convertir aquesta nau en un lloc que pugui donar vida a la cultura de la ciutat, on es facin activitats com salsa o swing, es pugui gaudir de concerts en directe, desenvolupar-hi la vida associativa i que serveixi per empoderar els barberencs. Amb tot, les obres han tingut un cost de més d’un milió d’euros.