L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón. Foto: Arxiu

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, anunciava per Instagram el passat 17 de març que havia donat positiu de Covid-19. “Feia uns dies que notava símptomes similars als del coronavirus”, deia.

Com que més d’un dels regidors del municipi van començar a notar símptomes, van decidir confinar-se a casa abans que el protocol obligués tothom a quedar-se a les seves llars.

Ara, Cordón explica a Línia Vallès que es troba “perfectament bé” i que està “curat del virus”. “De fet, estic molt content perquè podré acompanyar la meva dona quan doni a llum, que serà d’aquí a res, perquè està de trenta-nou setmanes”, afegeix.

Ell ha passat la malaltia d’una manera lleu: quatre dies sense forces, tos i febre. “Per sort m’he recuperat fàcilment i a casa meva ni la meva filla ni la meva companya s’han infectat”, explica. És per això que el batlle de Cerdanyola recomana que tothom segueixi al peu de la lletra les indicacions de confinament i també les de quarantena. “En el meu cas encara dormo a un llit separat i utilitzo un altre bany que la resta de la meva família”, insisteix.

Des de la veu de l’experiència vol oferir un missatge de positivisme a la ciutadania: “Que persones com jo hagin passat el coronavirus a casa significa que, actualment, hi ha molts més infectats dels que ens pensem, però alhora es tradueix en molta gent que s’està recuperant i en esperança”. També recorda que el més important és seguir les normes de confinament i “quedar-se a casa”, perquè només així es pot aturar la propagació.