Alguns joves que formen part del Jovent Republicà. Foto: Twitter (@JoventRipollet)

“Tot això va començar durant la primera onada del confinament”, explica Joel Revilla, un membre del Jovent Republicà de Ripollet i un dels impulsors de la xarxa de voluntaris. Revilla recorda que durant la pandèmia la xarxa ha col·laborat amb la Creu Roja i Cáritas en el repartiment d’aliments. “Vam fer uns formularis i els vam difondre”, diu.

Mesos després, des de la xarxa de voluntaris lamenten, però, que de les diverses propostes que han presentat al consistori cap hagi tirat endavant. “De moment, ens trobem fent la mateixa funció que durant el març, una tasca de repartiment d’aliments”, detalla Revilla. Ell no menysprea la feina que estan fent els voluntaris per a Cáritas i la Creu Roja, però pensa que l’Ajuntament hauria d’aprofitar “la passió i l’altruisme” dels joves de la ciutat per fer més projectes solidaris.

“Es va parlar de fer un mentoring als veïns que no se’n surten amb les noves tecnologies perquè no es quedessin aïllats, però encara no s’ha executat”, lamenta. El jove també explica que des de la xarxa de voluntaris han proposat fer un “canguratge a preu social i accessible per a les famílies que ho necessitin”, apunta Revilla, que espera que d’aquí a poc totes aquestes “bones idees” del jovent puguin començar a aplicar-se.

La xarxa de voluntaris va néixer en el marc de la taula de xoc que va formar-se fa mesos per recuperar l’activitat a la ciutat, la qual té tres subcomissions. Una d’aquestes és la de Drets Socials, que va ser la incubadora de la xarxa.