La manifestació del 28 de juliol va aplegar 300 persones. Foto: Ajuntament

Els 190 treballadors de Sintermetal no estan disposats a quedar-se de braços plegats davant el tancament que l’empresa va anunciar a principis de juliol.

En aquest primer mes de lluita, la plantilla de la fàbrica ripolletenca ha organitzat diverses mobilitzacions, com la manifestació que va recórrer els carrers del municipi aquest dimarts i que va aconseguir aplegar unes 300 persones, amb mascareta i distància de seguretat. A més, des de dilluns, el personal ha començat a fer aturades de dues hores en cada torn de producció, de deu a dotze del matí i de tres a cinc de la tarda.

Per al president del comitè d’empresa, José Beltrán, la resposta de la ciutadania en general i dels empleats de Sintermetal en particular està sent molt positiva, sobretot tenint en compte que l’anunci del tancament ha coincidit amb “una època en què molta gent està de vacances”. Tampoc no ha faltat el suport polític i institucional, que s’ha fet notar des del principi i que es va fer palès en la manifestació d’ahir, a la qual va assistir, entre d’altres, l’alcalde José María Osuna. El batlle va aprofitar l’ocasió per qüestionar “la poca transparència” que ha tingut l’empresa tant amb l’Ajuntament com amb la resta d’administracions.