Imatge d’arxiu d’un laboratori analitzant proves PCR. Foto: Arxiu

Després d’un final d’estiu amenaçat per la Covid-19, finalment ha baixat el risc de rebrot a Cerdanyola, tot i l’augment de casos positius.

A principis de la segona setmana de setembre hi havia set cerdanyolencs ingressats a l’Hospital Parc Taulí per aquesta malaltia, cap d’ells a l’UCI.

L’alcalde de la ciutat, Carlos Cordón, no ha deixat en cap moment d’informar per xarxes socials sobre la situació del coronavirus a Cerdanyola ni de recordar les mesures sanitàries que han de seguir-se a la ciutat: “No hem d’abaixar la guàrdia si volem frenar aquest virus. Mascareta en tot moment, distància social i higiene. La propagació depèn de tots”, penjava a Instagram Cordón.

Segons el Departament de Salut, des del principi de la pandèmia (el mes de març) hi ha hagut 996 casos positius a Cerdanyola i 89 morts. També han donat a conèixer que el coronavirus a la ciutat es troba amb un índex de velocitat d’expansió inferior a 1, que significa que l’epidèmia de moment no està en procés de creixement.

D’altra banda, el 4 d’agost el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va anunciar cribratges massius per coronavirus a les poblacions de Ripollet, Sabadell i Terrassa. A Ripollet el focus del brot estava més controlat, ja que va instal·lar-se al barri del Pont Vell, on hi havia forces positius localitzats. Actualment sembla que l’evolució de casos a Ripollet està decreixent, ja que entre la primera setmana de setembre i la segona setmana l’augment de positius ha baixat.