La comissaria de Mossos de Ripollet en una imatge d’arxiu. Foto: Google Maps

A finals de setembre els sindicats de policia SPC, CAT, SME i SAP FEPOL van mostrar la seva preocupació pels rumors sobre el futur de la comissaria de Ripollet, perquè els agents que hi treballen estaven amoïnats per un possible tancament de l’equipament.

L’Ajuntament de la ciutat ha explicat a Línia Vallès les últimes notícies que ha rebut respecte a la possible reestructuració que s’està plantejant el Departament d’Interior. “Aquesta no representarà una pèrdua de les funcions que actualment presta la comissaria al municipi (atenció comunitària, policia assistencial, seguretat ciutadana i la resta de funcions habituals d’aquest cos)”, asseguren.

Sigui com sigui, la incertesa va començar quan els responsables de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Cerdanyola, que inclou la comissaria de Ripollet, van notificar a l’alcalde ripolletenc la intenció de la Generalitat de traslladar els serveis de trànsit dels Mossos d’Esquadra, ubicats al complex Egara (Sabadell), a la comissaria de Ripollet. Des de l’ABP van explicar que una de les possibilitats que estan estudiant és reubicar-los a les instal·lacions dels Mossos de Ripollet, ja que aquest espai reuneix moltes característiques que el fan “idoni per dur-hi a terme les funcions de policia de trànsit”.

En relació amb aquestes informacions, el batlle va traslladar la necessitat de mantenir les actuals funcions dels Mossos a Ripollet i d’incrementar el nombre d’efectius que actualment hi presten servei, “tant pel que fa a les tasques de seguretat ciutadana com a les de caràcter preventiu que realitzen els Mossos conjuntament amb la Policia Local de Ripollet”.