Segons dades a les quals ha tingut accés aquest periòdic, proporcionades pel Programa Català de Refugi, al Vallès Occidental hi ha 103 persones que seran acollides a Cerdanyola, Sabadell, Terrassa i Rubí i rebran l’acompanyament de 276 persones que fan de mentores a través del programa català que impulsa la Generalitat des de fa uns mesos. Les entitats que coordinen tot aquest procés al Vallès Occidental són la Creu Roja, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i la fundació Apip-Acam.

Per municipis, on hi ha més persones que s’han ofert a fer de voluntàries per acompanyar les persones refugiades que arribin a la comarca és Terrassa (74), seguida de Sant Cugat (58), Sabadell (52), Cerdanyola (24), Rubí (23), Sant Quirze del Vallès (10), Castellbisbal (5), Montcada i Reixac (5), Castellar del Vallès (4), Matadepera (4), Valldoreix (4), Ullastrell (3), Bellaterra (2), Palau-solità i Plegamans (2), Barberà (1), Ripollet (1), Polinyà (1), Sant Llorenç Savall (1), Sentmenat (1) i Vacarisses (1).

Totes aquestes persones estan immerses des de fa temps en un curs de formació amb el qual reben informació sobre com funciona l’acollida de refugiats i quines seran les funcions que faran un cop arribin, principalment.

SERVEI DE PRIMERA ACOLLIDA
El servei de primera acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut ja més de 50 persones que s’han adreçat al servei des que es va posar en funcionament. S’hi poden adreçar les persones estrangeres que estiguin empadronades als municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca. D’aquesta manera, els immigrants, sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, els refugiats, apàtrides i retornats disposen d’informació útil que els facilita l’arribada i l’estada al nou lloc de residència.

De moment, hi ha quatre municipis on ja està en marxa el servei: Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Vacarisses.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram