El clam popular a favor de la consulta es va estendre arreu del país. Foto: Lluís Brunet / ANC

El procés sobiranista segueix endavant. Centenars de vallesans van sortir al carrer, dimarts passat, per mostrar el seu rebuig a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre cautelarment la llei de consultes i el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre que va signar el president Artur Mas, només dos dies abans de la suspensió. Les concentracions es van repetir davant tots els ajuntaments de la comarca, tot i la intensa pluja que va caure a aquella hora.

El temps gris només va aconseguir canviar la foto de la jornada, amb menys llum i protagonitzada pels paraigües dels manifestants (uns 300 a Cerdanyola i 200 a Barberà, entre altres municipis), però no va aturar les ganes de fer saber al govern espanyol que els catalans volen votar sobre el seu futur.
Dimecres, la Generalitat va presentar les seves al·legacions a la suspensió que ha fet el Tribunal Constitucional i ha demanat que “les respongui amb la mateixa celeritat que ho va fer amb els recursos del govern espanyol”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, remarca que la gent està demostrant que vol votar i, malgrat que ha admès que el govern espanyol “posarà tots els obstacles al procés” assegura que no rectificarà “en la voluntat que el poble català pugui decidir el seu futur”. “S’acabarà votant i votarem la pregunta acordada”, afirma.

ARA ÉS L’HORA
Amb les manifestacions de dimarts es va donar el tret de sortida a la campanya Ara és l’hora, impulsada per l’ANC i Òmnium Cultural, que pretén mobilitzar 100.000 voluntaris per anar porta per porta, arribant a tres milions d’habitatges. El portaveu de Cerdanyola per la Independència, Bernat Gastón, diu que amb aquesta acció es vol “recollir l’opinió de la gent sobre el país que vol, tenyir-lo de groc i anar a votar diguin el que diguin les lleis”. Segons Gastón, “l’època dels pactes s’ha acabat. Ara només queda anar a les urnes”.

Barberà evita votar la moció del 9N al ple de setembre

Barberà del Vallès és l’únic municipi de la comarca que encara no ha votat la moció per donar suport a la consulta del 9N. La votació no estava inclosa al ple ordinari de setembre i es preveu que podria incloure’s en el d’octubre, però l’Ajuntament encara no ho ha confirmat.

La resta de municipis de la comarca ja han votat les seves mocions i només Badia, Montcada i Rubí no l’han aprovada. En el cas de Rubí, es va produir un empat amb 12 vots a favor i 12 en contra, però la moció no ha estat aprovada pel vot de qualitat de l’alcaldessa.

De moment, el 96,2% dels 947 ajuntaments catalans i 37 consells comarcals ja han aprovat mocions de suport a la consulta, cosa que representa el 88% de la població de Catalunya. Dissabte passat, els alcaldes van lliurar al president de la Generalitat, Artur Mas, els certificats de les mocions aprovades en els plens municipals per mostrar-li el seu suport en el procés sobiranista.