L’escola Bellaterra fa anys que es mobilitza per demanar que no s’elimini el servei de transport escolar. Foto: AMPA Bellaterra

La desaparició del servei escolar de transport per als alumnes de l’escola Bellaterra de Cerdanyola torna a preocupar la comunitat educativa. A causa de la seva ubicació i dificultat d’accés, fins ara l’Escoleta –tal com és coneguda– disposava d’una subvenció pública que li permetia gaudir d’aquest servei, però a partir del curs vinent se li retirarà l’ajut, amb els perjudicis que això implica per a les famílies dels alumnes d’aquest centre.

Fa dos anys, l’escola va arribar a un acord amb la Generalitat perquè el cost del transport s’assumís entre el Govern català, l’Ajuntament i les famílies per després procedir a un canvi del model de mobilitat, però una vegada transcorregut aquest temps sembla que finalment els alumnes es quedaran sense transport escolar.

Segons la portaveu de la Comissió de Transport de l’escola, Imma Sánchez, els acords als quals s’han arribat en aquests dos anys “no s’han fet efectius”. És per això que han començat una campanya de protestes amb les quals pretenen demanar a les administracions públiques la continuïtat del servei per als cursos vinents.

De moment estan pendents d’una reunió amb Ensenyament, però Sánchez ja ha avançat que, si no obtenen resultats, l’AMPA continuarà amb les manifestacions que ja han omplert moltes vegades els carrers cerdanyolencs.

PER QUÈ CAL EL TRANSPORT?
L’escola està situada a quatre quilòmetres del nucli urbà i al camí per arribar-hi hi ha importants obstacles. Per això, des de l’escola demanen que es tingui en compte la seva singularitat a l’hora de decidir l’eliminació del transport escolar o que, “com a mínim”, es faciliti una solució. “No tenim cap proposta de transport urbà per portar els nostres fills a l’Escoleta de forma segura”, explica Sánchez.

Durant el passat Ple municipal, la Comissió de Transport de l’escola va exposar la situació als representants polítics, que van oferir-los el seu suport, destacant que la Generalitat hauria de costejar el servei. Tot i això, Sánchez creu que aquest suport s’hauria de transformar en solucions efectives al problema plantejat i assegura que, malgrat que entenen que “no és excepcionalment una competència del consistori, al final nosaltres som veïns de Cerdanyola i paguem a l’Ajuntament de la ciutat”. Imma Sánchez afirma que el fet de retirar el transport escolar és “una retallada en tota regla”, ja que aquest servei es va crear fa 38 anys al mateix temps que va néixer l’escola.

Des de l’AMPA ja han avisat que no es quedaran de braços plegats i han posat en marxa una campanya de protestes que, de moment, es divideix en dues parts. Per una banda, aconseguir una reunió amb la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, a la qual ja li han enviat una sol·licitud i, per l’altra, dur a terme una recollida de signatures per part dels afectats, que ja ha començat. A més, asseguren que no descarten tornar a fer mobilitzacions al carrer, com ja han fet en altres ocasions. El serial continua.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram