L’amiant preocupa els visitants del parc. Foto: Google Maps

Els veïns que visiten el Parc Central del Vallès, entre Sabadell i Barberà, estan en estat d’alarma des de fa mesos per la presència d’amiant a la zona infantil. L’Ajuntament de Sabadell va decidir tancar l’àrea de jocs a l’abril després de detectar restes de fibrociment, molt tòxiques per a la salut. Al juliol el consistori va començar a actuar per retirar-les.

Tanmateix, darrerament hi ha hagut una onada de preocupació per la facilitat que tenen els nens a l’hora d’entrar a la zona restringida, delimitada amb tanques. Així ho recull La Vanguardia, que ha constatat l’alerta social entre els visitants del parc. De fet, des del mes de juliol s’han retirat 96 quilos de material contaminat per l’amiant, però encara no és una zona segura, ja que es desconfia que puguin tornar a aparèixer restes d’amiant.

CCOO HO DENUNCIA
D’altra banda, CCOO del Vallès Occidental es va reunir el passat 23 d’octubre amb l’Ajuntament de Sabadell per tractar la problemàtica. La regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient els va comunicar que el consistori té un pla d’acció previst per eliminar de forma definitiva la presència d’aquest material.

Sigui com sigui, el Parc Central del Vallès continua sent un dels espais verds que més visitants atrauen a la zona i un lloc habitual d’esbarjo tant per als veïns de Sabadell com per als de Barberà.