Un dels carrers del polígon dels Pinetons. Foto: Google Maps

La Diputació de Barcelona va aprovar el 28 de març el segon paquet d’ajuts del Pla de Modernització de Polígons. En aquesta convocatòria, es van seleccionar una vintena de projectes, entre els quals hi havia el que van presentar de manera conjunta Montcada i Ripollet, el qual tenia un cost total de dos milions d’euros.

En aquest cas, la Diputació subvencionarà més d’un milió i mig de les despeses i, per tant, cada Ajuntament disposarà d’uns 850.000 euros per impulsar el seu pla d’acció per millorar els polígons.

Aquest ajut és el més alt dins dels que s’han repartit en aquesta convocatòria, la qual impulsa la reforma de polígons que tinguin unes característiques concretes, com ara ocupar més de 50 hectàrees, acollir com a mínim un centenar d’empreses o sumar uns mil treballadors.

Pel que fa al pla d’acció que posarà en marxa l’Ajuntament per tal de modernitzar els seus polígons, compta amb més d’una cinquantena d’accions que tenen un calendari d’execució que s’allarga fins al 2025.

Algunes de les mesures més destacades són la renovació de l’enllumenat i de la canalització de l’aigua. A més, es fomentarà la mobilitat d’aquestes zones millorant la seva connexió amb la zona urbana del municipi i instal·lant panells informatius amb la situació i el llistat de les empreses que formen part dels polígons de la ciutat.