Al Ple, Cordón va acusar la PAH d’amenaces i coaccions. Foto: Ajuntament

Les paraules que l’alcalde Carlos Cordón va dedicar a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) en el darrer Ple han indignat els activistes d’aquesta entitat. Cordón va afirmar que tant ell com altres regidors havien rebut “pressions, amenaces o coaccions” per part dels membres de la PAH Ripollet-Cerdanyola, de la qual també va dir que “no representa ningú”. “Les persones que vulguin representar la ciutadania que es presentin a unes eleccions”, va afegir, en unes declaracions que la plataforma ha comparat amb unes de l’exministra de Defensa del PP, María Dolores de Cospedal.

Des de l’entitat, José Vilacañas nega les acusacions i recorda que “la PAH és un moviment cívic i pacífic” i que “la pressió va amb el càrrec d’alcalde”, tal com ha dit a Línia Vallès. En canvi, la regidora de Serveis Socials, Pepi Rivera, comparteix les paraules del batlle i assegura que també ha rebut amenaces.

EL CAS DESENCADENANT
L’origen de la picabaralla entre la PAH i el govern local és el cas de la Yasmina, una veïna que viu amb el seu marit i els seus quatre fills (tres menors) en un pis sense aigua des del 6 de març.

Rivera detalla que el domicili “sí que té comptador d’aigua, però no la canonada perquè el subministrament arribi a casa”. Per ara, la comunitat de veïns s’ha negat a fer les obres que caldrien i Rivera diu que “l’Ajuntament no hi pot fer res més perquè és un cas entre particulars”. La regidora també recorda que el consistori va facilitar un hostal a la família per passar-hi el confinament i un mediador per negociar amb la propietat.

D’altra banda, diu que l’empresa propietària del pis ha ofert un lloguer social a la Yasmina “a molt baix preu” i que ella ha dit que no, una afirmació que Vilacañas nega rotundament. “És mentida: una gestora (i no la propietària) li ha ofert un lloguer de mercat lliure, de més de 600 euros i amb uns requisits que aquesta família no pot assumir”, lamenta l’integrant de la PAH. “Estem molt indignats”, diu, i conclou que “falta valentia política i un parc d’habitatge social”.