Barberà recupera una història de governs socialistes que es va viure de forma ininterrompuda des del 1983 fins al 2015. El Ple d’investidura del 15 de juny va tornar a posar de moda el vermell al consistori, i Xavier Garcés va ser escollit nou alcalde del municipi. A Garcés li van ser suficients els 7 vots dels regidors socialistes, ja que la resta de grups municipals van votar les seves pròpies formacions i no hi va haver cap pacte per evitar l’alcaldia del PSC.

Sílvia Fuster (Plataforma Ciutadana per Barberà) va haver de veure com Garcés li arrabassava l’alcaldia i es quedava a l’oposició després de rebre l’únic suport del seu propi grup municipal, amb 6 vots. Esquerra, Podem i Ciutadans es van quedar lluny de les aspiracions de govern.

Després d’haver pres possessió com a nou alcalde, Garcés va iniciar el seu discurs donant les gràcies a Barberà “per retornar la confiança” al PSC. El batlle va continuar dient que “ara cal més dedicació que mai a les qüestions públiques” i “més compromís amb les persones que passen dificultats”. A més, l’alcalde va voler obrir el diàleg amb l’oposició, explicant que cal “respecte per totes les opinions, ja que ningú té la veritat absoluta”.

SENSE PACTES PER A PCPB
El PSC va tornar a guanyar les eleccions municipals a Barberà, tal com ja va fer fa quatre anys. Aquesta vegada, però, no se li va escapar l’alcaldia, a diferència del 2015. Els 7 regidors obtinguts a partir dels 3.941 vots (un 25,60%) els van garantir el retorn al govern després d’un parèntesi de quatre anys.

L’altra cara de la moneda va ser Plataforma Ciutadana per Barberà, que malgrat haver augmentat en vots i regidors (de 5 a 6 representants) no va poder aconseguir cap suport per superar la llista més votada. Concretament, PCPB va aconseguir 3.352 vots, el 21,77% dels sufragis totals.

Una de les forces que més va créixer entre els comicis de 2015 i 2019 va ser ERC, que va passar de 2 a 4 regidors i va augmentar en més de 1.000 vots.

ARRIBEN I SE’N VAN
La pujada republicana molt probablement va venir en part pel descens sobtat i contundent de la CUP, que es va quedar sense representació al consistori. Fa quatre anys havia obtingut quatre regidors i més de 2.200 vots, i el passat 26-M es va haver de resignar amb 674 sufragis i cap mena de presència a l’Ajuntament.

D’altra banda, Podem va aconseguir dos regidors fruit de 1.466 vots dels veïns de Barberà. Una altra formació que pot estar contenta amb els resultats és Ciutadans, que va entrar al consistori. Els de la formació taronja van obtenir dos regidors, superant en gairebé 700 vots el PP, que va haver de fer les maletes i abandonar l’Ajuntament perquè no va tenir representació.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram