Moment àlgid de la demanda de la residència el 2017. Foto: Residència Ja

A finals de març els mitjans de comunicació municipals es feien ressò d’una notícia llargament esperada: la residència de Ripollet es començaria a construir a mitjans de 2022. La informació sorgia d’un comunicat conjunt signat per Decidim Ripollet i el Grup Municipal SOM Ripollet en el qual s’afirmava que per a ambdues formacions era una prioritat “avançar en un calendari clar de les obres de construcció”. Així, el document explicava la voluntat que la construcció “es pugui iniciar a mitjans del pròxim any 2022”.

Tot i la notícia, l’Ajuntament de Ripollet, a preguntes de Línia Vallès, ha explicat que segons l’alcalde José María Osuna “encara no està del tot definit el calendari” per a la nova residència. Amb tot, “s’espera poder fer-ho públic en unes setmanes”.

Aquesta manca de precisió es contradiu, per tant, amb el detall en què el comunicat de les dues forces polítiques municipals situa l’inici de les obres de construcció de la residència a la meitat del pròxim any.

UNA LLARGA ESPERA
La residència és una de les demandes més antigues del municipi vallesà. De fet, ha generat diverses mobilitzacions socials com la del Club de Jubilats i Pensionistes de Ripollet, que va popularitzar el lema Residència ja. Així mateix, també és una de les promeses de l’equip de govern encapçalat per Osuna. L’alcalde, el setembre de 2019, anunciava que havia arribat a un acord amb la Generalitat per construir una residència amb 100 places, 20 de públiques i 80 de concertades.