El consistori fa un pas endavant en igualtat. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha impulsat un estudi per revisar les característiques físiques i relacionals dels equipaments municipals per repensar aquests espais des d’una perspectiva de gènere amb l’objectiu de trencar amb qualsevol mena de discriminació en aquest àmbit.

Els professionals de Col·lectiu Punt 6, una cooperativa que treballa per transformar els equipaments des d’una visió social, han sestat els encarregats de fer aquesta diagnosi.

Dins d’aquest estudi, es va fer a finals del mes passat un taller participatiu amb personal de diferents àrees de l’Ajuntament amb l’objectiu de conèixer criteris que ajudin a aportar una visió de gènere als equipaments municipals de la ciutat.

L’activitat va anar a càrrec de Marta Fonseca, membre del Col·lectiu Punt 6, i va comptar amb la participació de 15 persones, vuit dones i set homes, de les seccions de col·lectius socials, cultura, joventut, serveis socials, esports i Policia Local, entre d’altres.

Durant la sessió es va treballar en grup i es van fer fitxes amb les deficiències i millores que presenten els equipaments municipals. Per exemple, es van analitzar des d’una mirada crítica diferents aspectes com l’emplaçament dels edificis, l’accessibilitat al seu interior, l’existència d’espais d’espera, el suport que es dona a la cura dels nadons i de la gent gran o la gestió dels horaris.

WhatsAppEmailXFacebookTelegram