L’acusat sortint dels jutjats de Sabadell. Foto: Norma Vidal / ACN

El professor de gralla acusat d’haver comès abusos i agressions sexuals a menors durant 20 anys a Barberà i altres municipis de la comarca continuarà en llibertat provisional. Així ho va determinar el jutjat de Sabadell el passat 4 de desembre, que a partir d’ara serà l’encarregat del cas. Durant la sessió, l’acusat es va declarar innocent d’haver abusat de la denunciant de la Colla de Geganters i Grallers de Barberà. L’individu acumula un total d’onze acusacions per fets similars.

El seu advocat va explicar en la sortida de la sala penal que algunes de les denúncies i declaracions “no són sostenibles i hi haurà un sobreseïment perquè no té gaire recorregut judicial”. Segons el lletrat, “en alguns casos no s’evidencia cap possibilitat d’un delicte, cadascú farà les qualificacions que vulgui, però aquí estem per tractar un delicte”. D’altra banda, sobre els denunciants assegura que “alguns es podran considerar víctimes però altres són testimonis i aquí s’acabarà la seva participació en aquest procediment”.

BARBERÀ, AMB LES VÍCTIMES
Davant l’esclat del cas i el fet que una de les presumptes víctimes denunciés haver patit agressions sexuals a Barberà, l’Ajuntament ha decidit donar-li suport.

“Volem manifestar, sobretot i en primer lloc, la nostra total i absoluta solidaritat amb aquesta veïna pels fets denunciats i el rebuig i condemna davant qualsevol tipus d’agressió de violència de gènere”, expliquen. D’altra banda, asseguren que no els constava “cap dels fets ocorreguts” i que es posen “a total disposició de la dona afectada, així com de qualsevol persona que hagi patit la mateixa situació”.