Un moment del Ple en què es va aprovar la moció. Foto: Aj. de Cerdanyola

La darrera sessió ordinària de l’Ajuntament de Cerdanyola va deixar clar que, quan es tracta de parlar dels talls de subministrament i la pujada de preus en les factures elèctriques que la ciutat ha viscut durant el mes de gener, la unanimitat dels partits polítics del consistori és total.

Aquesta unitat va quedar palesa quan En Comú Podem Cerdanyola va presentar una moció en la qual assenyalava la indústria elèctrica espanyola com a responsable de la situació i animava el govern local a denunciar empreses com Endesa. El consens va ser màxim. Tots els partits hi van votar a favor.

“Demanem que l’Ajuntament emeti un informe sobre la viabilitat d’emprendre accions legals contra la companyia elèctrica pels talls patits i sobre una possible legitimació per emprendre una acció col·lectiva que agrupi empreses i negocis afectats”, explicava el text. Així mateix, el document demanava a l’Ajuntament que pressionés les companyies distribuïdores perquè es comprometessin a realitzar accions pel “sanejament i modernització de les instal·lacions elèctriques, contribuint així a la millora de la qualitat del servei”.

En termes similars, el document demanava un “pla d’inversions” per a la xarxa i un “programa d’inspeccions periòdiques”. A més, la moció assenyalava la necessitat d’un canal directe amb la Generalitat i les companyies elèctriques que permeti a la ciutadania de Cerdanyola fer valer les seves queixes, i exigia mesures urgents per evitar els talls de subministrament de les famílies vulnerables.