L’institut Palau Ausit en una imatge d’arxiu. Foto: Google Maps

Alertar de les situacions d’assetjament de manera immediata i segura. Aquest és el propòsit de la nova app que la Diputació de Barcelona ha posat a disposició de 75 centres d’educació secundària de tot el país, entre ells l’institut Palau Ausit de Ripollet.

Aquesta iniciativa forma part d’un programa pilot que vol oferir a l’alumnat d’ESO eines i recursos per lluitar contra el bullying, el ciberbullying, l’assetjament, els trastorns alimentaris i qualsevol tipus de conflicte que afecti el col·lectiu d’adolescents.

El funcionament de l’aplicació mòbil B-resol és molt senzill. Els usuaris poden alertar de situacions de perill de manera immediata des de qualsevol lloc i moment, tant si són víctimes com observadors. A més, els centres educatius disposen d’una pàgina web de control des de la qual fan el seguiment de les incidències.

El dispositiu ja compta amb una experiència d’èxit a més d’un centenar d’instituts públics catalans que, durant el curs passat, es van adherir al programa d’innovació educativa #aquíproubullying i van utilitzar l’aplicació B-resol. En vista dels bons resultats obtinguts i la valoració positiva que van fer tots els agents implicats en el programa, la Gerència de Serveis d’Educació ha decidit facilitar la seva implementació a 75 instituts públics d’educació secundària de la demarcació de Barcelona com el Palau Ausit de Ripollet o el Jaume Mimó de Cerdanyola.