Un moment durant el Consell d’Alcaldes. Foto: Consell Comarcal

El Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental, entre els quals hi ha l’alcaldessa de Barberà, va acordar a finals del mes de novembre una declaració conjunta per demanar inversions i millores a Rodalies. Aquesta mesura arriba després de l’accident mortal pel descarrilament d’un tren de la línia R4 a Vacarisses el passat 20 de novembre.

Precisament, l’alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, va ser l’encarregat de presentar la proposta que demana “que es portin a terme de manera urgent totes les actuacions necessàries per garantir la seguretat de tota la infraestructura”.
En aquest sentit, des del Consell d’Alcaldes van assegurar que “estem cansats de sentir anuncis d’inversions milionàries a la xarxa de Rodalies per part del govern central que després mai no es materialitzen”.

Per aquest motiu, la declaració conjunta dels alcaldes del Vallès Occidental va exigir la constitució d’una taula de treball amb tots els actors implicats que pugui concretar i planificar les inversions.

L’objectiu principal d’aquesta proposta és aconseguir una millora en la connexió ferroviària a la comarca que es tradueixi en “una xarxa de comunicacions digna, sostenible i adaptada a les noves necessitats de mobilitat”. Pel que fa a la línia R4, s’especifica la necessitat d’oferir un servei competitiu, eficient i segur.