L’Ajuntament de Cerdanyola és un dels que ha demanat ajuda. Foto: Arxiu

Els ajuntaments de Cerdanyola, Barberà del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Sabadell, Montcada i Reixac, Matadepera, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Viladecavalls, Badia del Vallès, Rubí i Polinyà han demanat ajuda urgent per a la desinfecció interior de les residències de la comarca.

A través d’una carta adreçada al conseller de Treball, Afers socials i Família, Chakir El Homrani, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, sol·licita que es prenguin les mesures per poder desinfectar les residències de gent gran amb urgència per minvar el perill d’un contagi massiu de coronavirus.

Des dels ajuntaments s’han intensificat les mesures de neteja dels exteriors de les residències de gent gran. Així mateix, juntament amb el Consorci de Residus, s’ha implantat un sistema especial de recollida de residus que recull només a les residències i que fa un tractament especial dels residus. Els ajuntaments, però, consideren que ara cal actuar en la seva desinfecció interior amb urgència i amb la màxima efectivitat.

El Vallès Occidental és un dels territoris més afectats per la pandèmia a Catalunya. Així ho constaten les dades proporcionades per l’Observatori comarcal, basades en les xifres consolidades del Departament de Salut. A la comarca ja hi ha 2.993 casos positius de coronavirus i el creixement és d’un 14,5% aproximadament cada dia.