Els professionals del laboratori del Parc Taulí analitzant PCRs. Foto: Hospital

Sembla que les bones notícies en matèria de coronavirus arriben als municipis vallesans. El risc de brot a Cerdanyola ha baixat dels 1.008 punts fins als 366 en només dotze dies, tot i que el risc de contagi encara està lluny dels nivells moderats. El percentatge de velocitat de reproducció de la malaltia també ha disminuït. A Barberà, l’índex de risc és ara de 566 punts, mentre que a Ripollet és de 591.

Tot i la millora de les dades, hi ha 21 cerdanyolencs positius de coronavirus que segueixen en ingrés hospitalari i la ciutat ha lamentat la pèrdua d’un dels seus veïns a mans del virus. L’Hospital Parc Taulí (Sabadell) ha informat que té 152 persones ingressades per Covid-19, unes quantes menys que fa dies.

D’altra banda, des del mateix Hospital Parc Taulí han fet públic l’avanç que ha viscut el laboratori del centre. Actualment els professionals de microbiologia analitzen una mitjana de 1.000 PCRs diàries, amb un temps màxim d’una hora, multiplicant per set la seva feina en comparació amb la que feien el mes d’abril. Les proves que es reben en aquest laboratori provenen dels pacients d’Urgències, de Salut Laboral i dels CAPs: Can Rull Sant Fèlix i Cerdanyola-Ripollet.