Les eleccions generals del passat 28 d’abril van tenyir Cerdanyola, Barberà i Ripollet de vermell amb la victòria del PSC als tres municipis. D’aquesta manera, els socialistes es van imposar a En Comú Podem, que havia guanyat les eleccions generals del 2016 a les tres ciutats.

En el cas de Cerdanyola, el PSC va obtenir la victòria amb un 28%, una xifra que representa uns 4.000 vots més respecte del 2016. La segona posició va estar molt renyida entre En Comú Podem i ERC, però finalment va ser la formació lila la que va aconseguir uns 30 vots més i es va proclamar la segona força més votada a Cerdanyola amb un 19,35%. Per la seva banda, ERC va aconseguir un 19,28% dels vots. Les últimes posicions per ordre de suport van ser per a Ciutadans (14%), Junts per Catalunya (7%), PP (5%) i VOX (3%).

La situació va ser similar a Barberà, on els socialistes també van guanyar les eleccions, però en aquesta ocasió amb un 31% dels vots. En Comú Podem va haver de conformar-se amb el segon lloc del rànquing amb un 22% dels suports dels barberencs i barberenques, seguit de Ciutadans (15%), ERC (15%) i PP (5%). El partit d’ultradreta VOX va aconseguir un 4% dels vots i va superar així JxCAT (3%).

Finalment, Ripollet també va atorgar la victòria als socialistes amb un 31% dels vots, una xifra molt superior al 21% que van obtenir el 2016.

Per darrere de la formació vermella es van posicionar els comuns, amb un 23% dels suports dels ripollencs i ripollenques. De la mateixa manera que va passar a Cerdanyola i Barberà, la formació lila va perdre el lideratge en relació amb els resultats del 2016.

La tercera força més votada a Ripollet va ser Ciutadans, que va sumar un 15% dels vots. La mateixa xifra també la va obtenir ERC, però es va quedar a la quarta posició per una cinquantena de vots de diferència amb els taronges. A la cua de la llista es van posicionar PP (5%), VOX (4%) i JxCAT (4%), que va tornar a veure com la ultradreta espanyola el superava.

Gran augment de la participació als tres municipis

De la mateixa manera que va passar arreu de l’estat, l’alta participació va ser un dels factors més destacats de les eleccions generals del passat 28 d’abril a Cerdanyola, Barberà i Ripollet.

Si es comparen les xifres dels tres municipis, Cerdanyola es posiciona com la ciutat que va aconseguir un percentatge més alt de participació, amb un 81%. En relació amb les eleccions generals de l’any 2016, es va registrar un increment de gairebé 11 punts en la participació.

Barberà també va destacar per la implicació dels seus ciutadans a l’hora d’omplir les urnes, ja que es va arribar a un 80% de participació. Aquesta xifra és tot un èxit si es compara amb la que es va aconseguir el 2016, la qual rondava el 69%.

Finalment, Ripollet no va ser una excepció i va sumar una alta participació entre els seus ciutadans. En concret, el municipi va registrar un 78% de participació. En aquest cas, es va aconseguir un augment de dotze punts respecte del 2016.