Els criminals robaven principalment cotxes Toyota. Foto: Mossos

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal d’abast internacional que es dedicava al tràfic il·lícit de vehicles. L’operació policial es va fer el passat 30 d’abril i es van detenir quatre persones. Els arrestats vivien a Ripollet, Santa Coloma de Gramenet i Barcelona. Robaven els vehicles a Catalunya i després els enviaven a diferents punts de l’estat, al nord d’Àfrica i al centre d’Europa per vendre’ls.

A banda dels detinguts, a l’operació es van recuperar cinc automòbils que havien estat robats a Catalunya, els quals se sumen als vuit turismes recuperats al llarg de la investigació. També es van intervenir aparells electrònics per modificar les centraletes dels vehicles i configurar noves claus, així com inhibidors de freqüència, entre altres dispositius.

La investigació va començar a mitjans del 2017, després de registrar-se un gran augment de robatoris de cotxes de la marca Toyota. La xarxa criminal, a més, utilitzava una empresa de transports de Parets del Vallès per manipular els vehicles.