Es va enviar una carta a la Generalitat fruit de la reunió. Foto: Ajuntament

Els municipis del Vallès Occidental amb estacions de la línia R4 de Rodalies, entre els quals hi ha Cerdanyola i Barberà, es van reunir el 10 de gener per reclamar una connexió directa amb l’aeroport del Prat. La trobada amb el Consell Comarcal va acabar amb l’enviament d’una carta al conseller de Territori, Damià Calvet, en la qual es defensa aquesta opció, ja que “permetria un enllaç amb més freqüències a l’aeroport, oferiria una opció de transport millor connectada amb la resta de línies de Rodalies i de serveis ferroviaris i suposaria una solució més beneficiosa per al conjunt de la xarxa de Rodalies, ja que no ocuparia nous solcs”.

Per contra, els signants del document asseguren que “l’opció d’introduir una nova llançadora congestionaria més la xarxa actual i podria suposar la supressió d’altres serveis”.

VOLEN PARTICIPAR MÉS
D’altra banda, l’escrit dirigit a la Generalitat remarca que des de la comarca volen tenir un pes més important en la presa de decisions que afecten el territori.

Concretament, argumenten que “hi ha sèrie de decisions que pel seu contingut, les implicacions o conseqüències futures o bé pel nombre de persones a les quals afecten, requereixen la recerca del màxim consens possible”. Per això demanen “informació i consulta” als ajuntaments vallesans, ja que afirmen que és “imprescindible” per arribar al consens.