Cerdanyola va triar el 15 de juny nou alcalde i govern. Aquesta vegada Carlos Cordón, cap de llista del PSC, va rebre la vara d’alcalde i va prometre el càrrec. Cordón va arribar a l’alcaldia amb els 9 vots socialistes i no hi va haver cap pacte per contradir la llista més votada el 26-M. Helena Solà (ERC), Sònia Rodriguez (Cs) i el PP (Manuel Buenaño) van ser les alternatives a l’alcaldia, però només van comptar amb els vots de les seves formacions. D’altra banda, Guanyem, Cerdanyola en Comú i Junts es van abstenir.

En el seu primer discurs com a alcalde, Cordón va destacar que serà “l’alcalde de tots” i que construirà “una Cerdanyola més justa, més prospera i més feminista”. El batlle es va mostrar dialongant i contrari a “les discussions acalorades”.

L’alegria socialista va contrastar clarament amb les cares llargues dels membres de Guanyem, que havien d’abandonar el govern municipal. El resultat electoral del 26-M els va deixar sense opcions d’intentar revalidar l’alcaldia i resignats a l’oposició.

Iván González, portaveu del grup municipal, va destacar la feina feta durant el darrer mandat i va encoratjar Cordón a “seguir els projectes iniciats” per Guanyem. A més, González es va oferir a ajudar l’alcalde en el nou camí del municipi.

UNA VICTÒRIA CLARA
Setmanes abans, els veïns de Cerdanyola van decidir a les urnes quins serien els seus representants a l’Ajuntament. El PSC va obtenir una clara victòria amb 9 regidors i 8.688 vots, un 30,43%. L’augment de vots socialistes va ser important, ja que en els anteriors comicis només havia aconseguit una representació de 5 regidors.

Per la seva part, una altra força que va créixer va ser ERC, que es va situar com a segon grup municipal amb més vots al consistori. Els republicans van passar de 4 a 5 regidors gràcies a un total de 5.420 vots. Ciutadans també va augmentar en vots, però això no li va significar una representació més gran, ja que es va mantenir amb 3 cadires a l’Ajuntament.

LA DECEPCIÓ DE GUANYEM
Sense cap mena de dubte, el gran derrotat de la nit del 26-M va ser Guanyem, que va passar de segona força (i governant) a quarta força i sense cap mena d’opció a l’alcaldia. Concretament, el grup municipal va retrocedir dos regidors i es va quedar amb només tres representants al consistori. Gairebé 1.600 vots (de 4.606 a 3.048) van desaparèixer en els quatre anys que separen les eleccions del 2015 i el 2019.

En canvi, En Comú Podem es va mantenir amb 2 regidors, amb un cert augment de vots respecte dels darrers comicis. Junts per Cerdanyola i el PP, per la seva part, van retrocedir en vots i regidors. Concretament, Junts va passar de 3 a 2 cadires al consistori i el PP de tres a una.