Cordón afirma que les dues actuacions són “de justícia”. Foto: Ajuntament

Després d’anys de reclamacions dels veïns de Cerdanyola, el tanatori municipal serà una realitat. Així es va anunciar a principis de mes, en una de les primeres accions del nou govern de la vila. La primera fase de les obres contempla la reforma de la part antiga del cementiri i la construcció del tanatori, una demanda llargament feta per la ciutadania. Es faran quatre sales de vetlla, una sala polivalent, espai per als serveis administratius i un aparcament soterrat.

DESCANSANT A L’ESGLÉSIA
D’altra banda, ja ha començat l’enderroc d’una part dels nínxols de la zona més antiga del cementiri. Tal com demanaven els familiars i afectats per la reforma en la darrera edició de Línia Vallès, finalment les restes dels difunts es dipositaran en capses de fusta a l’interior de l’Església Vella de Sant Martí, dins el mateix recinte del cementiri.

L’alcalde, Carlos Cordón, es va mostrar satisfet d’haver pogut desbloquejar “una situació que havia generat alarma social entre moltes de les famílies afectades” i creu que “és la millor de les solucions per poder començar a fer la reforma del cementiri i la construcció d’un tanatori, dues accions imprescindibles i de justícia per a la ciutat”. El cementiri s’ampliarà així de forma considerable, i els nínxols passaran dels 3.149 actuals als gairebé 4.000 després de la reforma.