El veïnat va recordar les víctimes el 8 de gener. Foto: Ajuntament

Cerdanyola ha començat l’any consternada per l’accident als Andes peruans que va causar la mort de quatre alpinistes: un veí de Cerdanyola, dos de Sant Cugat i un del Perú. Un altre veí del municipi també formava part de l’expedició però va sobreviure.

Dimarts 8 de gener es va decretar dia de dol oficial a Cerdanyola. Desenes de persones es van concentrar a les dotze del migdia davant l’Ajuntament per recordar les víctimes de l’allau que va tenir lloc diumenge 6 de gener a la muntanya del Nevado Mateo, als Andes Peruans.

Els tres joves descendien de la cima de la muntanya quan, segons una de les teories que s’apunten, un d’ells va caure i va arrossegar la resta de l’equip. L’accident va fer que es precipités una allau que va sepultar quatre alpinistes. Un altre detall que es va donar a conèixer sobre la tragèdia va ser que el canvi climàtic podria haver-hi jugat un paper important, ja que hi havia una placa de gel a sota de la neu verge que va afavorir l’allau.

Les víctimes van ser dos veïns de Sant Cugat, un de Cerdanyola i el guia, natural del Perú. Pel que fa als tres primers joves, tenien 26 anys i s’acabaven de graduar a la universitat.

D’altra banda, el cinquè integrant de l’expedició, veí del municipi, va sobreviure i va aconseguir pujar a una roca des de la qual veia la carretera i va poder demanar ajuda.