Els alcaldes vallesans durant la roda de premsa contra Endesa. Foto: J.G.

Fa temps que el subministrament elèctric deixa els vallesans desemparats i en situació de vulnerabilitat. Ara, el fet s’ha vist agreujat per l’onada de fred i el batlle de Cerdanyola, Carlos Cordón, ja ha fet públic que emprendrà vies legals contra la companyia Endesa perquè un 25% dels cerdanyolencs es veuen “repetidament” perjudicats pels seus talls elèctrics, “que s’han convertit en unes incidències històriques que afecten els barris de la perifèria de la ciutat i els del centre”.

En aquesta línia, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha celebrat a mitjans d’aquest mes una roda de premsa per fer front comú contra el mal funcionament del servei d’Endesa a la comarca, “que ha deixat de ser anecdòtic”, segons el seu president, Ignasi Giménez. A l’acte i al crit de Cordón s’han sumat altres batlles vallesans que pateixen la mateixa situació: Xavier Garcés (Barberà), Josep M. Osuna (Ripollet), Jordi Ballart (Terrassa), Marta Farrés (Sabadell, una de les poblacions més afectades), Anna Maria Martínez (Rubí), Laura Campos (Montcada i Reixac), Oriol Lozano (Palau-solità i Plegamans), Eva Menor (Badia del Vallès), Nil López (Matadepera), Javier Silva (Polinyà) i Cesca Berenguer (Viladecavalls).

“Hem de fer força contra el menyspreu reiterat d’Endesa cap a la població. Un atemptat que va en contra dels mínims d’una vida digna i deixa mares sense poder escalfar els seus biberons o famílies amb temperatures gèlides a les seves llars”, denuncia l’alcalde ripolletenc.

En el mateix acte, la majoria dels alcaldes han comunicat que emprendran accions legals i han reclamat que el Govern s’hi impliqui i “sancioni la companyia”. També han exigit que Endesa posi “una solució immediata als talls”, faci un “degut” manteniment de les seves instal·lacions i atengui i indemnitzi tots els veïns que ha deixat desprotegits.