Bicis i patinets aparcats davant les escoles de Cerdanyola. Foto: Aj. de Cerdanyola

Els experts diuen que els estralls de la pandèmia encara no es poden mesurar, però els municipis fa temps que registren més famílies en situació de vulnerabilitat. Sense anar més lluny, a Cerdanyola s’han presentat 687 sol·licituds de beques escolars, cosa que suposa un increment del 23% respecte a la campanya anterior.

Davant d’aquest creixement de sol·licituds, des de l’Ajuntament cerdanyolenc han optat per fer una ampliació econòmica de la quantitat de la convocatòria per així poder donar cobertura a totes les demandes escolars. “Volem assegurar-nos que tot l’alumnat disposi dels elements necessaris per poder fer un bon curs”, expliquen des del consistori de la ciutat. És per això que per al curs 2020-2021 s’han destinat 512.739,37 euros a beques escolars, una inversió un 15% superior a la de l’any passat. Pel que fa a la quantitat de beques, se n’han atorgat 1.888, un 31% més que les que es van concedir el curs anterior.

Amb tot, el govern municipal ha volgut deixar clar que el seu objectiu és reforçar els recursos destinats a la població més vulnerable del municipi “per tal de poder donar una resposta com a administració més propera a la ciutadania i combatre la crisi de la pandèmia”. Una crisi que cada dia que passa s’aguditza.