Barberà segueix lluitant en clau feminista. Foto: Aj. de Barberà

“Volem donar visibilitat a una feina que fa molt temps que s’està cuinant i que, actualment, necessitem que arribi a tots els espais públics de la ciutat”, diu el tinent d’alcaldia de Drets Civils i Ciutadania de Barberà, Daniel González, a Línia Vallès, referint-se el Pacte Local per la Coeducació.

Fa deu anys que aquest projecte coeducador està en funcionament a Barberà, però, tal com explica González, ara el Consell Municipal d’Educació vol que el paper educador “vagi més enllà de les escoles i les llars d’infants”. “La coeducació ha de ser un dels pilars fonamentals de la ciutat. És per això que s’ha presentat un decàleg sobre accions coeducadores que poden portar a terme tots els sectors de la ciutat, des de les entitats veïnals fins als comerços”, detalla González.

En aquesta línia, el tinent barberenc explica que s’ha d’educar en clau feminista (el municipi és una ciutat feminista des del 2017). “És important que deixem de ser correctors inclusius i comencen a desenvolupar accions que ja no calgui que després es converteixin en inclusives perquè ho han estat des de l’inici”, explica González, aclarint que l’objectiu de la ciutat és motivar totes aquelles iniciatives que ja estan pensades des d’una mirada feminista i inclusiva. “Per aquestes festes hem repartit guies sobre joguines coeducadores a les botigues barberenques”, posa d’exemple.

Ara, el Consell Municipal d’Educació barberenc s’enfronta a un gran repte: el d’aconseguir que els veïns i comerços de la ciutat participin, es comprometin i “potenciïn el treball en xarxa que afavorirà a la llarga l’intercanvi d’experiències coeducadores”.