El feminisme com a eina de transformació social. A partir d’aquesta idea es van desenvolupar les primeres Jornades sobre Feminismes els dies 18 i 19 de maig.

El Kol·lectiu de Dones de Barberà i el grup GENEREm d’Obriu Pas van ser les entitats encarregades d’organitzar i donar forma a aquesta cita que vol convertir-se en un espai perquè la ciutadania pugui aprendre, debatre i aprofundir sobre economia feminista, autodefensa, noves masculinitats i coeducació, entre altres temes.

El primer dia de les jornades va començar amb la presentació del programa al Casal de Joves Obriu Pas, on després es va poder assistir a una xerrada sobre activisme feminista a càrrec de l’experta Marina Sánchez.

Dissabte 19 de maig va arrencar amb força amb un curs d’autodefensa a la Nau i un taller de reflexió sobre masculinitats a l’Ateneu. A la tarda, les activitats es van traslladar al Casal de Cultura, on es va celebrar una taula rodona sobre coeducació. Els participants d’aquesta conferència van ser mestres de l’Escola del Bosc, la comissió de gènere d’Esplais Catalans i altres personalitats.

La banda sonora de les jornades i el punt final de la programació el van posar els grups musicals Akelarre i Kafeta amb pinxos a l’Ateneu.