L’Ajuntament portarà aquesta iniciativa a tots els barris. Foto: Ajuntament

El Servei Municipal de Mediació i Convivència Ciutadana va sortir al carrer el 21 de gener. L’objectiu va ser facilitar informació per millorar la convivència veïnal en àmbits com l’organització i la gestió interna de les comunitats de veïns i veïnes.

La primera zona del municipi on s’ha estrenat aquesta iniciativa ha sigut el barri del Casc Antic. Del 21 al 25 de gener, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mediació, les persones mediadores es trobaran amb la ciutadania per parlar sobre convivència veïnal i oferiran possibles solucions als conflictes existents en aquest àmbit, així com aspectes a treballar per afavorir la prevenció. A més, es lliurarà la Guia per a la bona convivència a les comunitats de veïns i veïnes de Barberà.

Un cop es doni per finalitzada la visita al Casc Antic, el servei s’anirà estenent a la resta de barris de la ciutat. Alguns dels conflictes que es poden tractar a través de la mediació són els problemes de sorolls entre els veïns, els temes relacionats amb contractes de lloguer, els desacords entre membres de la mateixa família o la convivència a l’espai públic, entre d’altres.