Un dels balcons de Ripollet amb mocador lila. Foto: ERC Ripollet

“Pintem  Ripollet de lila”. Amb aquest missatge, el Comitè de Dones de Ripollet ha demanat als veïns del municipi que segueixin des de casa la lluita contra la violència masclista durant el confinament.

A principis d’abril, l’Institut Català de les Dones (ICD) va informar d’una tràgica notícia:  les trucades per denunciar situacions de violència masclista han pujat un 88% en l’estat d’alarma, deixant més víctimes.

És per això que el Comitè de Dones de Ripollet està molt actiu aquests dies i recorda constantment a la població que ara més que mai és important “que continuem cridant que ens volem vives”. La seva última campanya ha consistit a vestir el municipi de lila durant el maig.

L’objectiu del Comitè ha estat mostrar el rebuig de Ripollet envers les agressions masclistes. Per participar-hi, els veïns han penjat  un mocador lila al balcó o finestra de casa seva i li han fet una fotografia que, tot seguit, han compartit per xarxes socials.

La formació municipal d’Esquerra Republicana també ha participat en la campanya i ha piulat al seu compte de Twitter dues fotografies de balcons: “Hem penjat mocadors liles als nostres balcons per deixar clar que, malgrat el confinament i ara més que mai, la força feminista no s’atura”. “El coronavirus ens té tancades a casa, però no deixem de lluitar. Avui, en especial, fem costat a les dones que estan tancades amb els seus maltractadors”, penjava @jelenwalker, una veïna, a Instagram.