L’UCI de l’Hospital Parc Taulí pateix la pressió de la Covid-19. Foto: Arxiu

La ràpida reproducció del virus, l’anunci del Procicat d’allargar dues setmanes més les restriccions per la situació epidemiològica i el creixement dels ingressats per Covid-19 a l’Hospital Parc Taulí tenen la població de la zona trasbalsada.

Malgrat tot, però, l’Ajuntament de Barberà ha celebrat que a mitjans d’aquest mes ha començat la vacunació contra la Covid-19 als CAPs del municipi. En concret, s’ha administrat la vacuna Pfizer als treballadors del CAP Barberà i del CAP Rosa dels Vents. La primera vacunació contra el virus a Barberà es va fer el passat 30 de desembre a la residència Sophos.

Sigui com sigui, la xifra d’hospitalitzacions no para de créixer a la comarca, com també ho fa la pressió sobre l’UCI i l’ocupació de llits a l’Hospital Parc Taulí. Ara mateix, aquest centre sanitari de referència per als barberencs, els cerdanyolencs i els ripolletencs ha arribat a la xifra d’ingressos més alta des del mes de maig: 180 malalts de coronavirus (el màxim d’ingressos es va registrar el passat mes d’abril, quan l’hospital va col·lapsar amb 500 positius).

D’altra banda, el nombre d’aules confinades als centres educatius vallesans també està augmentant a passos de gegant. Actualment hi ha 174 escoles i instituts amb grups confinats per haver tingut casos positius, dels 566 centres educatius de la comarca. D’entre aquests, 25 pertanyen als municipis de Barberà, Cerdanyola i Ripollet.