
l problema amb el microones és que no sempre els aliments s’escalfen de manera uniforme i a la temperatura necessària. Foto: Freepik
El microones és un electrodomèstic tan normalitzat que el fem servir sense tenir en compte que no sempre és l’estri més adequat. Més enllà de les falses creences sobre els riscos de cuinar amb microones, el fet és que hi ha aliments o plats que no només perden qualitats organolèptiques sinó que, directament, posen en risc la nostra salut si els cuinem d’aquesta manera.
El problema amb el microones és que no sempre els aliments s’escalfen de manera uniforme i a la temperatura necessària. Per exemple, si ens guardem arròs cuinat per a un altre dia, pot ser que durant aquest temps es desenvolupi algun bacteri. En aquest cas no n’hi haurà prou de reescalfar-lo per matar el bacteri, i això podria causar una intoxicació alimentària. És per això que cal ser molt curós en la conservació dels aliments i, en cas de dubte, llançar-los o escalfar-los al foc, tot garantint una temperatura molt alta i uniforme.
A l’hora de cuinar aliments al microones també hem de ser molt meticulosos. Algunes verdures, com les bledes o els espinacs, deixen anar elements tòxics. I si hi cuinem pollastre o carn, poden quedar mig crus i causar-nos problemes seriosos.
Alerta: els aliments que no hauries de congelar