El Sarda va ser la gran sorpresa de la Copa. Foto: Luis Velasco / FEP

Només el poderós CH Gijón va evitar que el Cerdanyola CH visqués el dia més gloriós de la seva història a Reus. Les de Carles Marín van ser, de forma unànimement reconeguda, l’equip sorpresa de la Copa de la Reina, que es va celebrar a Reus entre els dies 21 i 24 de febrer. Les cerdanyolenques només perdrien el partit pel títol contra les asturianes, multi campiones tant de lliga com d’Europa.

Abans d’aquest partit, pel camí, el Sarda va deixar enrere dos dels rivals més potents de la lliga, el Manlleu (4-6 en la ronda de quarts) i el Voltregà (4-5 en la semifinal), dos dels quatre millors equips de la lliga, de manera que en el partit decisiu, tota la pressió havia de ser per a les asturianes, clarament favorites contra un equip molt més inexpert.

El somni de les cerdanyolenques de ser campiones va estar viu fins a la recta final del primer temps. Les de Marín, a més, van remuntar el gol inicial del Gijón, amb dues dianes de Gemma Solé i de Noëlie Paredes en poc més de set minuts. El Sarda, però, encaixaria tres gols en poc més de tres minuts que van capgirar el resultat de nou al descans, un 2-4 favorable a les asturianes.

El Sarda, però, veuria com les seves rivals encara marcarien dos gols més, de manera que el 3-6 de Júlia Canal donava unes esperances molt minses. El Gijón, però, encara marcaria un altre gol.

Així, l’equip ja centra el 100% dels seus esforços a la lliga, on és cinquè amb 32 punts. Vila-sana o Manlleu seran els pròxims rivals.